Inför Din Behandling


Tänk på att komma i god tid, så att vi hinner gå igenom kundkort och för att du ska hinna varva ner en lite stund innan din behandling.
Dagtid under vardagar finns det alltid möjlighet att få sig en fika i loungen, sitta och läsa inspirerande lektyr eller varför inte använda en meditationspall i en rofylld miljö och varva ner lite grann. Välj i så fall om du vill vistas i vardagsrummet eller den inglasade balkongen alternativt ute på altanen när vädret tillåter.

Ett tips är att meddela eventuella allergier, medicinering och sjukdomar redan vid bokning av din behandling, för bästa möjliga upplevelse.

Som medlem i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR) följer jag deras riktlinjer gällande åldersgränser för behandlingar. Detta innebär:

  • Inga behandlingar utförs på barn under 8 år
  • Vaxning samt bryn- och fransfärgning från 13 år
  • Avancerade behandlingar från 18 år

Avancerade behandlingar avser bl.a. brasiliansk vaxning och kemisk peeling

Värt att tänka på för specifika behandlingar

Ansiktsbehandlingar:
Du bör undvika dessa om du är förkyld eller har feber samt om du bränt huden efter solning.

MagicPot behandlingar:
Tänk på att dricka ordentligt med vatten inför ditt besök här, då återfuktningen i kroppen hjälper till att föra ner strömmen i huden och musklerna.
För bästa möjliga resultat drick mer än vanligt de närmsta dygnen innan behandling. Behandling rekommenderas ej då du är gravid, har en historia av keloida ärrbildningar, har pacemaker eller intern defibrillator, använder läkemedel så som Roaccutan eller läkemedel som ökar ljuskänslighet eller är blodförtunnande, har diabetes eller om det gått mindre än 4 veckor efter en filler/botoxbehandling.

Massage:
Massage rekommenderas ej då du är förkyld eller har feber, om du har en inflammation i kroppen, lider av hjärtfel eller blodrelaterade sjukdomar, samt om du är i ett tidigt skede av en graviditet (tidigare än 13:e veckan).

Vaxning:
Håret bör vara minst en halv cm långt för att du skall få ett bra resultat.
Efter vaxningen är huden extra solkänslig och folliklarna öppna i ett dygn ungefär. Därför gäller 24-timmars regeln, vilket innebär att du dygnet efter behandlingen ska avstå från hård träning, massage, bastu- och bassängbad, starka hudprodukter, parfymer samt solning (vilket även gäller solarium).
Vaxning bör undvikas vid kraftiga åderbråck, eksem, sårig eller bränd hud eller om du har många ytliga blodkärl samt vid behandling av akne med receptbelagd medicin (6 månader). Om du använder dig av starka retinolprodukter i din hudvård, skall vaxbehandlingar i ansiktet undvikas 2 veckor efter sista appliceringen.

Fransar och Bryn:
Avlägsna linserna innan behandlingen.
Det är inte lämpligt att färga ögonfransar eller ögonbryn vid eksem eller psoriasis som är i skov.

Om du har funderingar kring behandlingar eller din vistelse här, tveka inte att höra av dig till mig!